Ezekben a vármegyékben razziázhat a napokban a NAV

HNT 9660
2023.01.29. 17:18
A vámhivatal Adótraffipax rovata szerint napokon belül a fővárosban és több vármegyében is lecsaphatnak a pénzügyőrök. A NAV hangsúlyozta, hogy előzetes figyelmeztetés nélkül bárhol megjelenhetnek.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján elérhető Adótraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Fontos tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.

Észak-Budapest:

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 1. és 10. között a sport-, fitnesz- és edzőtermi szolgáltatókat ellenőrzik. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatával kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Dél-Budapest:

A főváros ezen részén a pénzügyőrök 2021 júniusától ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amelyek székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

Bács-Kiskun vármegye:

A NAV ellenőrei 2023. január 31-én (kedden) Kerekegyházán, Kunadacson és Kunbaracson ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését. Míg január 30. és február 5. között Kiskunhalason a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik.

Baranya vármegye:

Január 30. és február 5. között szerdán Pécsett az éttermekben, csütörtökön a harkányi piacon, pénteken pedig szintén Pécsett az iskolabüfékben ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

Heves vármegye:

2023 januárjában a megyei papír- és írószerüzletekben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye:

Az év ötödik hetében a NAV az alábbi településeken végez helyszíni ellenőrzéseket:

 • január 31-én, kedden Jászberény és környékén,
 • február elsején, szerdán Tiszafüred és környékén,
 • február másodikán, csütörtökön Szolnok és környékén,
 • február harmadikán, pénteken Jászboldogházán és környékén.

A revizorok a számla- és nyugtaadás teljesítését, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást, azonban a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Komárom-Esztergom vármegye:

2023. január 30. és február 3. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. Hozzáteszik, hogy a közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád vármegye:

A pénzügyőrök 2023. január 30. és február 3. között az alábbi helyszíneken terveznek ellenőrzéseket:

 • január 30-án, hétfőn a Bátonyterenyei járásban,
 • január 31-én, kedden a Pásztói járásban,
 • február 1-jén, szerdán a Szécsényi járásban,
 • február 2-án, csütörtökön a Balassagyarmati járásban,
 • február 3-án, pénteken a Salgótarjáni járásban.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az állateledel-kiskereskedésekben.

Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését. A fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

Somogy vármegye:

A NAV azoknál ellenőriz, akiknél az online pénztárgépekből érkező adatok alapján az elmúlt két évben nem volt helyszíni ellenőrzés. Az ellenőrzések a vármegye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét, valamint  a 2022. év végi leltárak meglétét is vizsgálják a revizorok.

Tolna vármegye:

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. január 30. és február 3. között az építkezéseket és az építőanyag-kereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. A NAV pénzügyőrei

 • január 30-án, hétfőn Simontornyán,
 • január 31-én, kedden Bonyhádon,
 • február 1-jén, szerdán Szekszárdon,
 • február 2-án, csütörtökön Dombóváron,
 • február 3-án, pénteken Decsen és Őcsényben ellenőriznek.

Veszprém vármegye:

2023. január 30. és február 10. között a pénzügyőrök a ruházati kiskereskedéseket ellenőrzik az egész megyében. A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala vármegye:

2023. január 23. és február 10. között a NAV munkatársai a pékségeket és a pékáruüzleteket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják, valamint forgalomszámlálást is végezhetnek.

(Borítókép: Nagy Tamás / Index) • Hírek
 • Árfolyam