2024. június 18. 18:00
Törökország 3
Georgia 1
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Orbán Viktor: Brüsszelből nem számíthatunk semmire

D MTI20221116002
2023.02.01. 15:41
A magyar kormány ülést tartott szerdán Budapesten Orbán Viktor vezetésével. Erről a miniszterelnök a közösségi oldalán számolt be.

Brüsszelből nem számíthatunk semmire, csak szankciókra. Mi megvédjük a magyar embereket! – írta Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldalán. A bejegyzéséhez megosztott képből kiderül, hogy a magyar kormány szerdán ülést tart.

A kormány legutóbb egy héttel ezelőtt, január 25-én ülésezett, amiről szintén közösségi oldalán számolt be a kormányfő. Orbán Viktor akkor azt írta, a kormány célja, hogy a veszélyek korában is meg tudják védeni a rezsicsökkentést, a családtámogatásokat, a nyugdíjakat és a munkahelyeket.

A miniszterelnök a hétközi kormányülés után január 27-én, pénteken interjút adott a Kossuth rádióban, ahol többek között a háborúról, nemzeti konzultációról, Brüsszelről, szankciókról, ellenzékről, Soros Györgyről, a gazdaságról és az inflációról is beszélt. Orbán Viktor akkor úgy fogalmazott, hogy a szankciók „az ukránoknak nem segítenek, az oroszokat nem kényszerítik térdre, viszont iszonyatos károkat okoznak nekünk, magunknak”, Európának és Magyarországnak is.

A kormányfő az interjúban arról is beszélt, hogy a szankciók Németország gazdaságának – saját becsléseik szerint – idén már 175 milliárd veszteséget okoztak. Majd elmondta, hogy Magyarország is elvégezte a számításokat, és arra jutottak, hogy ebben az évben Magyarország el fog veszíteni 3764 milliárd forintot. „Ez az elmaradt növekedés, a magyar nemzeti össztermék [GDP] 4,8 százaléka” – mondta Orbán Viktor.

(Borítókép: Orbán Viktor 2022. november 16-án. Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán)