2024. június 15. 15:00
Magyarország 1
Svájc 3
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00
Spanyolország 3
Horvátország 0
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00
Olaszország 2
Albánia 1

Elképesztő látványt nyújt a Balaton

2023.02.07. 13:26
A hideg idő miatt megindult a jegesedés a Balatonon, korcsolyázni azonban tilos rajta. A következő napokban éjszakánként mínusz 10 fokig vagy az alá is eshet a hőmérséklet.

Jegesedik a Balaton a déli parton, ahol mínusz 8, mínusz 9 fokot regisztráltak kedd reggel. A látvány magáért beszél: a gyönyörű, jeges formákat érdemes megcsodálni a „magyar tengeren”. Ugyan a hét végéig a hideg kitart, a Balatonon továbbra sem lesz lehetőség korcsolyázni – írja az Időkép.

Befagyott vízpart Siófoknál
Befagyott vízpart Siófoknál
Fotó: Időkép

A következő napokban éjszakánként mínusz 10 fokig vagy az alá is eshet a hőmérséklet. A hideg időjárás miatt három régióban léptetik életbe az úgynevezett vörös kódot, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása.

Szerdán sok napsütés várható, csupán eleinte nyugaton, délnyugaton lehet több felhő az égen, és délnyugaton a hó is szállingózhat. Később csapadék már sehol sem várható. Többfelé megélénkül a keleti–északkeleti szél. A fagyos hajnalt (akár mínusz 14 fok) követően napközben a csúcshőmérséklet 0 és 5 fok között alakul.

Csütörtökön országszerte derült, napos idő várható, felhő sem lesz az égen. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél. A hajnal ismét erősen fagyos lesz (akár mínusz 14 fok), délután 1–6 fokra számíthatunk.

Pénteken is napos idő várható, de már többfelé megélénkülhet a nyugati–északnyugati szél. Kissé tovább enyhül az idő, a hajnali fagyok után (akár mínusz 13 fok) a nappali csúcshőmérséklet ezen a napon 3 és 7 fok között alakul. Hétvégén egy hidegfront súrolhat bennünket, de lényeges változás nem valószínű.