Maradnak a kőkemény mínuszok, hamarosan havazhat is

D KOS20230121048
2023.02.07. 06:39
Kedden számottevő csapadék nem várható, míg keleten és északnyugaton többfelé kísérhetik élénk lökések az északi-északkeleti szelet. Nagy lesz a megfázásveszély, a nappali maximumok mínusz 1 és 3 fok között alakulnak.

Kedden sok napsütésre számíthatunk az ország nagy részén, de keleten, északkeleten időnként felhők zavarhatják a napsütést. Csapadék nem várható. Keleten és északnyugaton többfelé élénk lehet az északias szél – írja az Időkép.

Kora délután mínusz 1 és 3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint kedden frontmentes idő várható, de a hideg, fagyos idő miatt az érzékenyek körében izomgörcsök, végtagfájdalmak jelentkezhetnek, felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok. A szelesebb keleti és északnyugati tájakon fejfájás és vérnyomásproblémák is előfordulhatnak, romolhat a hő- és komfortérzet. A sok napsütés viszont jó hatással lesz a hangulatunkra, közérzetünkre, de nagy lesz a megfázásveszély.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

időkép
Fotó: Időkép

Szerdán is sok napsütés várható, csupán eleinte nyugaton, délnyugaton lehet több felhő az égen, és délnyugaton a hó is szállingózhat. Később csapadék már sehol sem várható. Többfelé megélénkül a keleti-északkeleti szél. A fagyos hajnalt (akár mínusz 14 fok) követően napközben a csúcshőmérséklet 0 és 5 fok között alakul.

Csütörtökön országszerte derült, napos idő várható, felhő sem lesz az égen. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél. A hajnal ismét erősen fagyos lesz (akár mínusz 14 fok), délután 1–6 fokra számíthatunk.

Pénteken is napos idő várható, de már többfelé megélénkülhet a nyugati, északnyugati szél. Kissé tovább enyhül az idő, a hajnali fagyok után (akár mínusz 13 fok) a nappali csúcshőmérséklet ezen a napon 3 és 7 fok között alakul. Hétvégén egy hidegfront súrolhat bennünket, de lényeges változás nem valószínű.

(Borítókép: Kirándulók a behavazott Normafánál 2023. január 21-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)