„Beütött a ménkű”, átadás előtt repedezett meg a méregdrágán felújított útburkolat

2023.02.10. 07:27
Mintha átok ülne az érdi Tárnoki úton: éppenhogy elkészült a kivitelező a felújítással, máris hozzá kellett nyúlni a frissen aszfaltozott útszakaszhoz. „Vannak olyan nehéz helyzetek egy polgármester életében, amikor egy éjszaka alatt megőszül” – kommentálta a friss történést a város polgármestere.

A megyei jogú város éveken keresztül halogatta a beruházást, amelyre a Pénzügyminisztérium 2018-as pályázatán nyert 150 millió forintot.

Az önkormányzat 2019 tavaszán megkapta az összeget, viszont csak 2021 augusztusában, bő két év után írták ki a közbeszerzést, amitől aztán a győztes, majd a második helyezett is visszalépett a háború kitörése óta tapasztalt kőolajár-robbanásra hivatkozva – írja a Világgazdaság.

Érd évek óta küzd a hiányos infrastruktúrával, az utcák többsége még mindig aszfaltozatlan, jegyzi meg a lap.

Választási kampányában Csőzik László polgármester ígéretet tett az áldatlan állapotok felszámolására, de az elmúlt három és fél évben mindössze ötven utca felújítására került sor. A következő bő egy évben pedig további harminc utca ráncfelvarrására lesz pénze a városnak.

„Vannak olyan nehéz helyzetek egy polgármester életében, amikor egy éjszaka alatt megőszül. Nekem ez hétfőn este »másodszorra« sikerült: akkor kaptam a hírt, hogy probléma akadt a frissen felújított Tárnoki úttal. Közvetlenül az aszfaltozást megelőzően a vízművek kikötött egy nagyon régi, rozsdás közkutat és kiemelték az út alatt a kúthoz vezető csövet is. Ezt követően a vízművek visszatemette a gödröt, de ezek szerint egy ponton nem sikerült jól a tömörítés, ezért ütött be a ménkű most” – írta közösségi oldalán Csőzik László.

A polgármester azt kérte az útépítő cégtől és a városgazda intézménytől, állítsák helyre az útszakaszt.

Ennek értelmében félpályán, 6 méter hosszan teljesen vissza fogják bontani, kimarják az alapot, alábetonoznak, majd újra kiöntik az aszfaltot.

„A kátyúzás csak egy átmeneti állapot: fagy van, nem lehet aszfaltozni, ezért hirtelen csak ideiglenes intézkedésre volt lehetőség. Jövő héten viszont jön az az alapos munka, amiről fentebb írtam” – jegyezte meg Csőzik László.