Vallásturizmusügyi biztost nevezett ki a magyar kormány

2023.02.10. 21:03
Semjén Zsolt, a miniszterelnök általános helyetteseként a Nemzeti Vallásturizmus Intézkedési Terv megvalósításához szükséges intézkedések koordinációjáért felelős miniszteri biztosává nevezte ki Nacsa Lőrinc KDNP-s politikust.

Az erről szóló rendelet péntek este jelent meg a Magyar Közlönyben. Mint írták, Nacsa Lőrincet kétéves időtartamra nevezik ki biztossá. 

A KDNP-s politikus feladata azt lesz, hogy gondoskodjék a Nemzeti Vallásturizmus Intézkedési Terv elfogadásáról, részt vegyen „a kiemelt vallásturisztikai projektek, az egyházakkal történő egyeztetések, valamint az egyházi vonatkozású kormányzati egyeztetések lebonyolításában, továbbá a kapcsolódó kommunikációs feladatok ellátásában. Végül közre kell működnie a „vallásturisztikai vonatkozású szakmai anyagok és jogszabályok előkészítésében is. 

A biztos tevékenységét a miniszterelnök általános helyettese irányítja, munkáját pedig egy kétfős titkárság is segíti. „A miniszteri biztost tevékenysége ellátásáért a  központi államigazgatási szervekről, valamint a  Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 38. § (6) bekezdése szerinti díjazás és juttatások illetik meg” – olvasható a péntek este közzétett, szombattól hatályos rendeletben. 

Arról, hogy mi is ez a bizonyos Nemzeti Vallásturizmus Intézkedési Terv, itt írtunk korábban.