Bayer Zsolt elküldte melegebb éghajlatra a szlovák külügyminisztert

DSC6257
2023.02.11. 08:18
Rastislav Kácer megbízott szlovák külügyminiszter nem hajlandó bocsánatot kérni a Magyarországra vonatkozó kijelentéseiért. Bayer Zsolt a blogján reagált a hírre, a publicista, műsorvezető kemény szavakkal küldte el melegebb éghajlatra a tárcavezetőt.

Mint megírtuk, a külügyminiszter a Markíza Televízió Na telo plus című kedd esti műsorában beszélt arról, hogy „ha Vlagyimir Putyin sikeres lett volna Ukrajnában, Magyarországnak már területi követelései lettek volna Szlovákiával szemben”. Kácer szerint ez már ma aktuális téma, és ezért is fontos Szlovákia számára, hogy Putyin ne legyen sikeres Ukrajnában.

Az esettel összefüggésben a magyar külügyminisztérium bekérette Szlovákia magyarországi nagykövetét. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szerint a politikus állításai elfogadhatatlan hazugságok.

A tárcavezető Matovic felszólítására úgy reagált, nem akar bocsánatot kérni:

„Nem a magyarokat kritizálom. Nekem is nagyon jó magyar gyökereim vannak, öt évig éltem Magyarországon, jól értek magyarul, szeretem a magyarokat. Ez nem a nemzetek konfliktusa. Ez egy konkrét politika kritikája” – írta a külügyminiszter a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.

A szlovák külügyminiszter nem kér bocsánatot. Helyes. Így lesz kristálytiszta, mi is ő valójában. Ő korunk hőse. Éppen olyan és éppen az, mint a többi. Mint például, amelyik egyik nap közölte, a magyar titkosszolgálatok együttműködnek az oroszokkal, másnap meg, hogy »pontatlanul fogalmazott«. Ja. Tényleg. Pontatlanul. Mint a szlovák külügyminiszter. De semmi baj. Hamarosan választások lesznek odaát. És a szlovák külügyminiszter is megy, ahova való: a k**va anyjába

írta Bayer Zsolt, aki nemrég Zacher Gábor toxikológusba szállt bele páros lábbal.

(Borítókép: Bayer Zsolt. Fotó: Kaszás Tamás / Index)