A Mi Hazánk szerint állami kitüntetés jár a földrengés utáni mentésben részt vevő magyar egységeknek

2023.02.14. 18:47

Toroczkai László, az ellenzéki párt elnöke kedden, a budapesti török nagykövetség előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: olyan tragédia történt, amelyre már régen nem volt példa nemcsak Európában, de világszerte. 

Hozzátette: rendkívül büszkék azokra a magyar hősökre, akik életeket mentenek, közte a közösségükhöz tartozó fiatalra, aki egy másfél éves kisgyermeket hozott fel a romok alól.

Ezért a Mi Hazánk kezdeményezte, hogy a legmagasabb szintű állami kitüntetéssel ismerje el a kormány a mentésben részt vevők munkáját. Dúró Dóra, az ellenzéki párt elnökhelyettese, az Országgyűlés alelnöke hozzátette: Életmentő emlékérem állami kitüntetését adományázását várják el a kormánytól, ezzel is kifejezve a magyar emberek háláját és büszkeségét.

 A kitüntetés felterjesztése a Belügyminisztérium hatásköre

– idézte az MTI az ellenzéki politikus szavait.

Száznál is több magyar vett rész a földrengés utáni mentésben

Kiemelte: a százat is meghaladta a mentőcsapatok tagjaként a helyszínre érkező magyarok száma. A tragédia összekovácsolta a magyar társadalmat, is és mindannyian hősként tekintenek rájuk – fűzte hozzá.

Toroczkai László elmondta még, hogy adományokkal is hozzájárulnak a tragédia enyhítéséhez. Első lépésként kedden a helyszínen 300 ezer forint értékű saját adományt nyújtottak át.

Azt kérte továbbá, hogy a török nagykövetség által megadott bankszámlaszámra utaljanak szimpatizánsaik, szavazóik pénzügyi adományokat. Emellett a budapesti, Bartók Béla úti központi irodájukban tárgyi adományokat is gyűjtenek. Közölte, a nagykövetség jelzése alapján takarók, sátrak, mobil WC, mobil fürdőszoba az, amire főként szükség van.

Gülşen Karanis Ekşioglu török nagykövet köszönetet mondott a segítségért. Elmondta: személyesen is érintett, férjét a földrengés túlélőjeként kórházban ápolják. 

Ez ismét az a pillanat, amikor a török–magyar barátságot azonnal érezhették, Magyarország az elsők között jelentkezett a segítségnyújtásra. Ezt soha nem felejtik el

– fogalmazott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport