Részeg sofőr ment neki minden autónak egy budapesti parkolóban

2023.02.26. 06:32
Ittas sofőr húzott meg autójával több parkoló gépkocsit is a XV. kerületben, és közel 20 járművet tört össze, tolt egymásnak péntekről szombatra virradó éjszaka. A rendőrséget a közelben lakók értesítették.

Budapest XV. kerületében, az Erdőkerülő úton egy Opel Astra ittas vezetője céltáblának nézett számos parkoló autót. A BalesetInfo értesülése szerint közel húsz járművet tört össze, tolt egymásnak.

Úgy tudni, hogy a gépkocsi vezetője olyan részeg volt, hogy képtelen volt megszólalni, valamint azt se tudta, hogy hol van, és hogy mi fog vele történni, ráadásul járművét a balesetet megelőzően a hatóság kivonta a forgalomból.

A portál egyik névtelenséget kérő olvasója azt mondta, ő az ablakból nézte végig, hogy mi folyik kint az utcán. Az elkövető a sérült autójával behajtott az U alakú pakolóba, aminek a másik végén nem tudott kijönni egy építkezés miatt.

Ekkor megfordult, és visszafele az összes autót végig húzta, többet egymásba tolt.

Miután kihajtott onnan, a kereszteződésnél egy másik parkolóba próbált bemenni, ezalatt háromszor ütközött neki a padkának, majd durrdefektet is kapott. Miután nagy nehezen leparkolt, haza akart sétálni, de a lakók nem engedték és visszatartották őt a rendőrség kiérkezéséig. A helyszínelés hajnalig tartott – írta a szemtanú.