18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Magyar sportedző ellen zajlik nyomozás kiskorúakat érintő szexuális zaklatás miatt

2023.02.26. 07:27
Az Index újabb, kiskorúakat érintő zaklatási esetről értesült. Az idehaza sportedzőként dolgozó férfi számos alkalommal kényszeríthette szexuális cselekményekre a kisgyerekeket, jelenleg is bűnügyi eljárás és nyomozás van folyamatban ellene.

Az utóbbi hetekben országos botrány lett abból, hogy Óbudán egy pedagógia asszisztens (saját bevallása szerint) egy 15 éves gyerekkel folytatott szexuális viszonyt. Az üggyel kapcsolatban pénteken Orbán Viktor is egyeztetett Pintér Sándor belügyminiszterrel. 

Az Index most arról értesült, hogy egy sportedzővel szemben is folyamatban van rendőrségi eljárás amiatt, hogy kiskorúakat zaklatott szexuálisan (a feltételezett bűncselekmények pontos helyszínét, valamint idejét az áldozatok szüleinek kérésére nem nevezzük meg cikkünkben). A gyanú szerint a biszexuális férfi a hozzá sportolni járó tizenéves fiatalokat zaklatta szexuálisan számos alkalommal, ennek ellenére még mindig szabadlábon van.

A gyermekek szülei mindössze annyit sejtettek korábban, hogy a férfi homoszexuális irányultságú lehet, azt viszont nem gondolták, hogy egy szexuális ragadozóval van dolguk. A férfi ugyanazt a taktikát alkalmazta, amelyet a szexuális zaklatók a leggyakrabban használnak: néha barátságos, hízelgő hangnemben – kvázi pótapaként – bánt a gyerekekkel, máskor viszont lelki nyomást alkalmazott velük szemben, félelemben tartotta,

és olyan szexuális cselekményekre kényszerítette őket, amelyekben a kiskorúak nem akartak részt venni.

„Beférkőzött a gyermekek bizalmába, és azt csinált velük, amit csak akart. A legelső alkalommal és a későbbiekben is mondta neki a fiam, hogy nem akar részt venni ebben” – mondta az Indexnek az egyik áldozat szülője a történtekről. Hozzátette, a férfi szociopatának tűnik,

nem érzi, hogy másoknak mit okoz. Úgy, ahogy van, tönkretette ez az ember a családomat, meg nagyon sok embernek a családját

– mondta lapunknak a szülő. 

A kamaszkorú áldozatok a legtöbb esetben nagyon sokáig magukba fojtották, mi történt velük, és még a szüleiknek sem tudtak beszélni arról, mi mindenen mentek át. A sportedző ellen végül csak hosszú évek eltelte után indult büntetőeljárás a nemi erkölcs sérelme elleni bűncselekményei miatt.

Súlyos lelki sérülést szenvedtek a fiatalok

Az ügyben jelenleg is tart a nyomozás, és úgy tudni, mintegy 50-60 embert kihallgattak az ügyben, de a gyanúsított továbbra is szabadlábon van. Ráadásul – a híresztelések szerint –

továbbra is szexuális viszonyt folytathat kiskorú személyekkel. 

Mivel nem csukták le, ezért akár fennállhat a bűnismétlés, vagy a szökés, elrejtőzés veszélye is. A férfi azóta állítólag egy keresztény vallási felekezethez is csatlakozott, kvázi így próbál elmenekülni a felelősségre vonás elől, vagy – mint egyik forrásunk feltételezte – igyekszik a „jó útra térés hazugsága” mögé bújni. Mindeközben az áldozatai pszichológushoz járnak a lelki sérülés miatt, amelyet kiskorúként elszenvedtek a férfitől. 

Az Indexnek az ügyben nyilatkozó szülő azt is kiemelte, fontos, hogy B. Zsolt ügye miatt most lehetőség adódott arra, hogy nagyobb figyelmet kapjanak a nyilvánosságban az ehhez hasonló esetek, amelyekről eddig nagyon sokszor nem szólaltak meg az áldozatok. Mint mondta, fel kell hívni a figyelmet ezekre a problémákra,

és fontos lenne, hogy az áldozatul esett gyermekek, vagy az ő szüleik merjenek beszélni ezekről a traumákról,

annak érdekében, hogy a jövőben megelőzhetőek legyenek az ilyen esetek. 

Amennyiben olvasóink a fentihez hasonló esetről számolnának be, írjanak nekünk! Várjuk levelét!
Küldjön üzenetet!

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés bűncselekmény a téma.Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is! Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.