Hatalmas vérpontyot fogtak a Tiszán

2023.02.26. 14:06
Süllőzni indult Hamvas Károly és Pintye Róbert, mégis egy jókora tükörponty tette igazán emlékezetessé az év első pergetését a Tiszán horgászó párosnak.

Az AlphaCat Fishing Team két tagja, Hamvas Károly és Pintye Róbert február 17-én indult süllőre horgászni, a pecázás pedig váratlan eredménnyel zárult.

Egy jókora, 10-15 kilós tükörponty akadt Pintye Róbert horgára a Tisza Tiszalök és Tokaj közötti szakaszán. 

„Visszaejtettem a csalit, és amikor húztam volna fel, akkor volt egy koppintás, tipikusan, amikor a süllő is ráver” – mesélte a Pecaverzumnak Róbert, aki Károllyal együtt több mindenre gondolt, még harcsára is, de pontyra nem, és főleg nem akkorára, amekkora felvette a gumihalat.

Harmadik csapattársuk, Györgyevics Tamás sajnos nem tudott velük tartani, így csak hallomásból értesülhetett róla, hogy a meglepetésvendég egy fenéken vontatott, 10 centiméteres, neonzöld twisterre érkezett, amelyet 20 grammos jigfejre húztak rá.

Elsőre azt hittük, hogy egy 10-15 kilós harcsa, aztán a mozgásából ítélve ezt gyorsan el is vetettük, majd meggyőződve gondoltuk, hogy egy külső akadásos busa, viszont ez sem nyert. Egy jó 10-15 kiló közötti tükörponty volt az, külső akadással a kopoltyúnál

– mondta Róbert.

„Kemény küzdelem volt, mert egy 15-20 grammos dobósúlyú bot volt a kezemben, rajta 0,18-as monofil damillal. Öt perc után láttuk meg a pontyot, előtte ment összevissza, még a csónak alá is benézett” – emlékezett vissza a fárasztás pillanataira Róbert.

A vérponty pontos tömegét nem mérték le, de biztosan 10 kiló feletti volt.

Az AlphaCat Fishing Team a tavalyi Hegyalja Harcsafogó Kupára alakult, ahol a hetedik helyen végeztek. Idén újra mennek majd, de más versenyeket is terveznek.