Bombariadó volt több zalaegerszegi iskolában

2023.03.03. 11:36

Pénteken délelőtt nyolc zalaegerszegi középiskolában is bombariadó volt. Csak az egyházi fenntartású Mindszenty József Általános Iskola és Gimnázium nem kapott fenyegető levelet a helyi középiskolák közül.

Sznopek Vero­nika, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője közölte: a fenyegetéssel érintett középiskolákhoz a reggeli bejelentéseket követően bombakutatókat rendeltek ki, akik keresőkutyák segítségével átvizsgálják az épületeket, helyiségeket – írja a zaol.hu.

A zalaegerszegi oktatási intézmények e-mailben kaptak értesítést arról, hogy bomba van az épületekben. A Zalaegerszegi Rendőr­kapitányság bűnügyi osztálya közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Afrisshirek.hu nyilvánosságra hozta a fenyegető üzenet szövegét, amely a következő volt:

„Utáljuk ezt a ki*ott világot. A mi egyetlen küldetésünk a gyilkolás. Minél gyorsabban tűnik el az emberiség a Föld színéről, annál jobb. Senki sem marad élve. Nem sajnáljuk az emberiséget. Fel fogjuk robbantani az iskolát. Ezernyi magyar gyerek vére fog a levegőbe repülni. Köztetek vagyunk. Mindenki meg fog halni.”

Az Index is beszámolt róla, hogy február 7-én reggel hét zalaegerszegi iskola kapott bombamerénylettel fenyegetőző e-mail-üzenetet, február 27-én pedig nyolc helyi oktatási intézménybe érkezett hasonló levél.

A frisshirek.hu értesülése szerint egy ausztráliai IP-címről érkezett a hétfői e-mail, ami azelőtt hat másik országbeli IP-címen is átfutott. A lap úgy tudja, a Nemzeti Információs Szolgálat keresi a trükkös hackert.