Soproni Tamás újraindul Terézváros polgármesteri címéért

2023.03.06. 15:16
Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere újraindul a jövő évi önkormányzati választásokon – tájékoztatta közleményben szerkesztőségünket a Momentum Mozgalom. A politikus a hírt a párt közösségi oldalán is megerősítette.

A közleményben azt írják, az elmúlt négy évben a Momentum polgármesterének sikerült a legszolidárisabb, legzöldebb, legátláthatóbb és legemberbarátibb kerületet kialakítania Terézvárosban. Ezeket azzal bizonyítják, hogy elindította a Terézváros 2030 programot, amely Budapest elmúlt 30 évének legnagyobb közterület-megújítási projektje; a közösségi költségvetés keretein belül már 50 millió forint felhasználásáról dönthetnek a lakók.

Továbbá kiemelték, hogy a K-Monitor, a Transparency és az Átlátszó felmérése szerint átláthatóság terén Terézváros az élmezőnyben van.

Mi, a Momentumban azért dolgozunk, hogy igazságos, emberközpontú és zöld Magyarországot építsünk, a holnap Magyarországát. A Momentum polgármesterei pedig elhozzák az őszinte önkormányzatok korszakát

– fogalmaztak.

A közlemény szerint 2019-ben Soproni Tamás elhozta az őszinteséget a kerületbe, elkötelezett, helyi lokálpatriótaként pedig ismeri a helyiek problémáit, és csapatával meg tudja oldani. Ezért támogatja a Momentum, hogy 2024-ben, az önkormányzati választásokon ismét Soproni Tamás legyen Terézváros polgármestere – tették hozzá.