„Szabályosan kileng” egy ház a 13. kerületben

2023.03.09. 06:31 Módosítva: 2023.03.09. 06:31
Mintha földrengés lenne, úgy remeg a ház, az ablakokat nem lehet kinyitni – ezt mondták egy 13. kerületi utca lakói, akiknek a tőszomszédságában bontanak egy épületet. Az önkormányzat a jegyző szerint tehetetlen építési ügyekben, ezek ugyanis három éve a Fővárosi Kormányhivatalhoz tartoznak. A 13. kerület polgármestere azonnali intézkedést kért.

Egy régi gyárépületet bontanak a 13. kerületben, amelynek fala közvetlenül kapcsolódik a mellette lévő bérházhoz. A munkákat hétfőn reggel kezdték, erről néhány nappal korábban értesítették a lakókat. Egyikük azt mondta, arra ébredtek, hogy remeg a ház alattuk − közölte az RTL Híradója. 

A porvihar, ami itt volt, az semmi ahhoz képest, hogy milyen eszméletlen módon remeg a ház. Szabályosan kileng a ház

− mondta el az egyik lakó. 

Egy másik lakó azt mondta, olyan volt, mintha háborús övezetbe érkezett volna, amikor hazaért. 

Teljes fehérségbe borult az egész utca. A nemrég cserélt nyílászáróimon kövek, por, sár. A kislánynak a szekrényéről a kabalák hullottak. A szobaajtó magától kinyílt

− fogalmazott. 

Három nappal a munkák kezdete után is vastag por lepi az utcában álló autók egy részét. A munkaterületet sár borítja. A munkagépekre jelzőőr figyelmezteti az autósokat. 

A kivitelezők munkatársai nem akartak nyilatkozni. Azt mondták, csak addig nincs elkerítve a terület, amíg a gépek ebédidőben helyet cserélnek. 

A kerület jegyzője szerint az önkormányzatok építési ügyekben alig tehetnek valamit, legfeljebb csak néhány bírságot szabhatnak ki. Ezt a kerület meg is tette. A kerület polgármestere levélben kérte a fővárosi kormányhivatalt, hogy intézkedjen. A kormányhivatal a Híradóval azt közölte, hogy szemlét tartanak a helyszínen.