Összevesztek a lakótársak, rájuk gyújtotta a házat egy férfi Várpalotán

2023.03.12. 06:40
Rágyújtotta a lakótársaira a házat egy férfi Várpalotán, miután részegen összevesztek. A házban ketten tartózkodtak, őket a szomszéd mentette ki az lángoló faházból.

A férfi a vita után elrohant, de később visszament, és felgyújtotta az udvaron álló kanapét, amelyről a lángok átterjedtek a kis faházra. Egy nő és egy férfi tartózkodott benn, akik annyira részegek voltak, hogy nem vették észre a füstöt. Életüket a szomszéd mentette meg, aki meglátta a tüzet, és kivitte őket a lángoló házból.

A kézzel épített kunyhóban többen laktak, mivel a tulajdonos sok ember befogadott. Ez okozhatta most a konfliktust is, ami csaknem gyilkossággá fajult. A szomszéd férfi a Tényeknek elmondta, hogy amikor meghallotta a kiabálást, kirohant.

Az egyik ember, akinek a hangját hallottam, itt állt kint, és innen kiabált vissza a házba, hogy »rohadt szemetek, rátok gyújtom a házat!«

– fogalmazott a férfi.

A szomszéd ezt követően bement a házba, ahol akkor egy nő és két férfi tartózkodott, akik annyira részegek voltak, hogy alig tudtak magukról. Elmondása szerint ezt követően elkezdtek beszélgetni, és 15-20 perc elteltével észrevette, hogy egyre nagyobb a füst, de a lakók ezt nem vették észre.

Mint mondta, azonnal kirohant, hogy megnézze mi történt, és akkor látta meg, hogy az udvaron álló kanapé füstölt, majd a lángok felcsaptak a ház oldalán. A férfi visszarohant a házba, kimentette a lakókat, és értesítette a tűzoltókat.

A híradó beszámolója szerint a gyújtogatót elkapták, akit egyelőre közveszélyokozással gyanúsítanak, de az ügyet emberölési kísérletté is minősíthetik.