Halálosan megfenyegették a DK aktivistáját

2023.03.14. 10:37
Halálosan megfenyegették a DK ifjúsági szervezetének tagját amiatt, hogy nemrég festékszóróval fújt le egy Szálasi Ferencnek állított emlékhelyet.

Szombaton számoltunk be arról, hogy a Demokratikus Koalíció ifjúsága szervezetének, a Demokratikus Lendületnek az aktivistája fekete festékkel fújta le azt az emléktáblát, amelyet Szálasi Ferenc feleségének sírjánál emeltek. 

„Nem néztük tétlenül, hogy az Orbán-kormány hatóságai egy hónapja asszisztálnak a Farkasréti temetőben Lutz Gizella sírjából alakított Szálasi-emlékhelyhez” – írta akkor a Facebook-oldalán a szervezet.

Most arról számolt be a DK, hogy az emlékhelyet lefújó aktivistát

Többen is Kivégzéssel, csonkítással fenyegették meg a Facebookon.

„A tucatnyi neonáci fenyegetés miatt a DK feljelentést tesz a rendőrségen” – közölte a párt, hozzátéve, hogy nem fognak megijedni a fenyegetéstől, és a jövőben is „minden törvényes eszközzel” fel fognak lépni „a náci és nyilas tömeggyilkosok nyilvános kimosdatása, mentegetése, bűneik elhallgatása és relativizálása ellen”.

Csak a napokban derült ki, hogy Szálasi Ferenc feleségének a sírjánál egy olyan emléktáblát állítottak fel valakik, amely egy nyilaskereszthez hasonló szimbólumot is tartalmaz (ez pedig önkényuralmi jelképnek minősül, és ezért törvénytelennek számít a használata Magyarországon). 

A XII. kerületi rendőrkapitányság a 444-gyel azt közölte, hogy az ügyben nyomozást indítottak február végén, önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt. Arról még nincs hír, hogy van-e gyanúsítottja az ügynek.