Nincs pénz a tűzoltóautók javítására, összefogtak a tiszaföldváriak

2023.03.18. 08:39
Nagyjából nyolc-tíz millió forintba kerülne a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság autójának karbantartása. A környékbeliek összefogtak, és a tűzoltóautó javítására gyűjtenek.

A Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokságnak jelenleg két autója van, az egyiken még a tél végén végezték el a szükséges karbantartási feladatokat, de mivel nem maradhattak autó nélkül, meg kellett várniuk, hogy a szerelők elkészüljenek, és csak utána küldhették szervizbe a fő autójukat – erről először a szoljon.hu számolt be.

A portálnak akkor Fábián Attila Nándor, a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság vezetője mondta el a tűzoltóautókkal felmerülő problémákat.

29 éves az autó, sajnos 8-10 millió forint lenne a felújítás, ha egyáltalán kapható lenne hozzá alkatrész. De az is gondot okoz, hogy nincs szerviz, amely el merné vállalni, mert az alkatrész beszerzésére annyi időt és energiát kell fordítani, hogy azt már nem akarják rászánni

– fogalmazott Fábián Attila Nándor.

Elmondása szerint vásárolhatnának egy ugyanilyen autót nyugatról, és a kettőből építhetnének egyet, de a jármű kora és az alkatrészellátás problémája ezzel nem oldódna meg.

Ráadásul olyan autóra van szükségük, amely négyezer liter vizet is el tud szállítani. Hozzátette: a húsz év körüli autók 50-60 millióba kerülnek, míg egy új több mint 200 millió forint. Erre azonban az állam nem biztosít fedezetet, és pályázatok sincsenek – mondta.

A portál beszámolója után a környékbeliek összefogtak, és létrehoztak egy licitcsoportot a közösségi médiában, ahol már apránként gyűlik az összeg a tűzoltóautó javítására.

A csoportban az apró dísztárgyak mellett robogót is felajánlottak, hogy a befolyt összeggel a tűzoltóságot támogathassák.