Egy család életét veszélyeztetve előzött és büntetőfékezett egy ittas sofőr

2023.03.21. 13:55
Vádat emeltek egy férfi ellen, aki autójával Mosonmagyaróvár mellett ittasan úgy előzött, hogy szándékosan nekiment az előzött járműnek.

Az 56 éves férfi tavaly júliusban alkoholos befolyásoltság alatt vezetett egy Mosonmagyaróvár melletti településen, amikor felidegesítette, hogy az előtte haladó autó lassan közlekedik. Utóbbi járműben egy család – férj, feleség és 13 éves fiuk – utazott.

Az apa leengedte kocsija ablakát, majd integetett a helyi fagyizóban dolgozó lányának.

Az ittas férfi erre még ingerültebbé vált, megelőzte az előtte haladó autót, utána pedig büntetőfékezett egyet.

Az apa csak hirtelen fékezéssel és félrekormányzással tudta elkerülni a balesetet. A két férfi ezután hangos szóváltásba keveredett, majd az édesapa visszaült autójába, és a vádlottat kikerülve elhagyta a helyszínt.

A részeg férfi nem hagyta annyiban a dolgot, követte a családot. Ismét megelőzte őket, és 

úgy tért vissza a saját sávjába, hogy a járművét szándékosan a család autójának kormányozta.

Megpróbálta őket leszorítani az útról, és kocsija jobb oldalával nekiütközött a másik autó bal oldalának. Az ütközéstől mindkét jármű egyik első kereke kidurrant, és az autók oldala is megsérült. A balesetben személyi sérülés nem történt – olvasható a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség közleményében.

A rendőrök az intézkedés alatt megállapították, hogy a tettes ittas volt, ugyanis a vérvétel igazolta alkoholos befolyásoltságát.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés és ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat az 56 esztendős férfi ellen. A büntetés időtartama négy és fél évig terjedő szabadságvesztés lehet, továbbá az ügyészség azt is kérte, hogy tiltsák el a járművezetéstől az elkövetőt.