Ittas vezetésért bevonhatták a DK-s politikus jogosítványát

2023.03.25. 12:22
Az esetről a kerületi képviselő-testület tagjait is tájékoztatták. A politikussal szemben folyamatban van az eljárás.

Szerkesztőségünkhöz is eljutott egy, az újpesti önkormányzat polgármesterének, alpolgármestereinek és képviselőinek címzett levél. Ebben a IV. kerület képviselő-testületének tagjait arról tájékoztatják, hogy a Demokratikus Koalíció egyik alpolgármestere gépkocsival közlekedett, amikor közúti igazoltatásra megállították a rendőrök. 

Az ellenőrzésen az alkoholszonda ittasságot mutatott ki, ezért az intézkedő rendőrök bevonták a jogosítványát.

Információink szerint Bedő Katáról, Újpest kultúráért, oktatásért, társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős alpolgármesteréről van szó. Érdeklődésünkre a politikus nem cáfolta az értesülést, azt azonban nem kívánta elmondani, hogy pontosan mikor történt az eset. Arról sem nyilatkozott, hogy mennyi időre vonták be a jogosítványát. Annyit sikerült csak megtudnunk, hogy hivatali sofőr nem áll rendelkezésére.

Bedő Kata ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy

folyamatban lévő, ráadásul jogvitás ügyről van szó, úgyhogy óvatosan írjanak le bármit is...

A Demokratikus Koalíció politikusa a rendőri feljelentéssel szemben nem fog fellebbezni, az ügyben a jövő hétre ígért nyilatkozatot.

Senkit nem akarok erkölcsi kérdésekben kioktatni, az esetet követően Bedő Katának és a DK vezetésének kell a megfelelő konzekvenciát levonnia

– kommentálta a történteket Nagy István, a IV. kerület Fidesz-frakciójának vezetője.



  • Hírek
  • Hírek