Két új polgármestere lett vasárnap Magyarországnak

2023.03.26. 22:00
Horváth József Csabát (független) választották a Veszprém vármegyei Nóráp polgármesterévé. Mindeközben a szintén függetlenként induló Csetnekiné Halász Erika lett a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tiszatarján új polgármestere.

Nórápon a polgármester mellett képviselő-testületi tagokat is választottak, mind a négy helyre független jelölt került a testületbe. A választást az előző testület feloszlása miatt kellett megtartani– tájékoztatta a település jegyzője vasárnap az MTI-t.

Kissné Szántó Mária közölte, hogy a 178 választásra jogosult közül 126-an adták le szavazatukat, három voks érvénytelen volt. Horváth József Csabára 73-an voksoltak, az egyetlen ellenjelöltre, a szintén függetlenként induló Antalné Ihász Máriára pedig 50-en.   

A tiszatarjáni választásról Burainé Hajdu Éva jegyző azt mondta az MTI-nek: a vasárnapi időközi önkormányzati választáson Csetnekiné Halász Erikára 255-en voksoltak, a szintén függetlenként induló Takács Péterre 134-en, Barna Ferencre 119-en, Vályi Lajosra 37-en, Szabó Barnabásra 30-an, míg Mészáros Szabolcs Dávidra 28-an szavaztak.

A választásra jogosult mintegy ezer tiszatarjáni lakos közül 606-an mentek el szavazni, közülük 603-an adtak le érvényes voksot. Az időközi választást a település eddigi, ugyancsak független vezetőjének lemondása miatt írták ki. Bögre Lajosné tavaly december végén jelentette be, hogy lemond polgármesteri posztjáról– közölte a jegyző.