2024. július 14. 21:00
Spanyolország
Anglia

Új eszközöket kapott a kórházi rendelőintézet Kiskunhalason

2023.03.28. 07:02
Új eszközökkel korszerűsítették 291 millió forint európai uniós támogatásból a kiskunhalasi kórház rendelőintézetének tizenhét szakterületét − közölte a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház az MTI-vel.

A közlemény szerint a járóbeteg-szakellátás eszközfejlesztésére az összeget az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből nyerték el.

A fejlesztésben a szemészet, a bőrgyógyászat, a szülészet-nőgyógyászat, a radiológia, a fizioterápia, a gyógytorna, a fül-orr-gégészet, az aneszteziológia, a kardiológia, az urológia, a traumatológia, a pszichiátria, a neurológia, a transzfuziológia, a központi EKG, a patológia-citológia és a gasztroenterológia szakrendelések eszközellátottságát javították.

Több mint kétszáz eszközt szereztek be

Az érintett szakterületeken beszerzett mintegy 213 orvostechnikai eszköz között megtalálhatóak egyebek mellett nagy értékű diagnosztikai ultrahangkészülékek, videokolonoszkópos műszer-összeállítás, fül-orr-gégészeti kezelőegység, lézerterápiás és lökéshullámterápiás készülék, fizikoterápiás multifunkciós kezelőegység, vállmozgató készülék, laborcentrifugák, szemészeti ultrahang, automata látótérvizsgáló, non-kontakt tonométer, réslámpa és defibrillátor.

Ezek mellett számos kisebb értékű orvostechnikai eszközt, EKG-készülékeket, vérnyomásmérőket, vizsgálólámpákat és cisztoszkópokat, valamint vizsgáló- és kezelőágyakat, rehabilitációs eszközöket és várótermi padokat is beszereztek.

A projekt a közlemény szerint közvetlenül a kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg-szolgáltatások és szakellátások színvonalának növelését célozta.

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Kiskunhalason, Kiskőrösön, Kecelen és a környező településeken élők egészségügyi szakellátását végzi. Az intézmény közfinanszírozott fekvőbetegellátás-kapacitása 535 ágy.