Módosul a MÁV menetrendje, több útvonal is érintett

BP-9987
2023.03.31. 20:51
Menetrendváltozások várhatók a MÁV-nál. Áprilistól pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A MÁV a közleményében jelezte: a belföldi vasútvonalakon több helyen is ideiglenes változásokat vezet be, a vasúttársaság kiemelte a legfőbb módosításokat. Új menetrend várható többek között

  • a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon, ahol március 31-től április 7-ig a Herceghalom és Mosonmagyaróvár, valamint Szárliget és Tatabánya között végzett pályakarbantartás miatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
  • A Budapest–Esztergom vonalon egyes éjszakákon módosul a menetrend, mert Rákosrendező állomáson felsővezeték-karbantartást végeznek a szakemberek.
  • A Szombathely–Nagykanizsa vonalon április 5-ig pályakarbantartás miatt Nagykanizsa és Zalaszentiván között 2-5 perccel később közlekedik a Pécsről Szombathelyre 8:19-kor, 12:19-kor, 16:19-kor és 18:19-kor induló Pannónia InterRégió (IR 8997, IR 8995, IR 8993 és IR 8901).
  • A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon április 5-ig karbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Balatonkenese és Balatonfüred között valamennyi vonat helyett pótlóbuszok közlekednek.
  • A Szombathely–Nagykanizsa–Pécs vonalon április 5-ig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakarbantartás miatt. Nagykanizsa és Gyékényes állomások között pótlóbuszok közlekednek, melyek nem érintik Murakeresztúrt a közút vonalvezetése miatt. Murakeresztúr Nagykanizsáról ingavonattal érhető el.
  • A Budapest–Szob vonalon egyes éjszakákon módosul a menetrend, mert Rákosrendező állomáson felsővezeték-karbantartást végeznek a szakemberek.
  • A Budapest–Veresegyház–Vác vonalon egyes éjszakákon módosul a menetrend, mert Rákosrendező állomáson felsővezeték-karbantartást végeznek a szakemberek.
  • A Vác–Balassagyarmat vonalon az április 2-ig tartó pályakarbantartási munkák miatt az S750-es vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Vác–Diósjenő között pótlóbuszok szállítják az utasokat.
  • Hatvan–Szolnok vonalon bozótirtás, síncsere és felsővezeték-karbantartás miatt április 5-ig módosul az S820-as vonatok menetrendje. Eltérő szakaszokon pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A vasúti pályák ideiglenes menetrendi változásairól a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon kérhető bővebb tájékoztatás.

A MÁVDIREKT a Telekom-hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, a Vodafone-hálózatból pedig a +36 (70) 499 4999-es számon érhető el.

A részletes menetrend megtalálható a mavcsoport.hu honlapon a Vágányzári hírekben. A GYSEV vágányzári menetrendjei itt olvashatók az Info menüpontra kattintva.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)