Csonttöréssel végződött a kocsmai verekedés

2023.04.03. 14:37
A súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két férfival szemben, akik a sörözőben verekedtek össze.

A vádirat szerint 2022. október 16-án a tokodi sörözőben az erősen ittas állapotban lévő fiatalabb vádlott odament az idősebb férfihoz, és azt mondta, adja oda a mobiltelefonját, mivel részegsége miatt azt hitte, hogy a férfi őt videózza – közölte az ügyészség, amely felvételt is közzétett az esetről.

A megszólított férfi nem adta át a telefont, ezért a fiatalabb férfi azt ordította, hogy „Mutassa a telefont!”, majd pofon ütötte az idősebb vádlottat, aki felkelt az asztaltól, majd háromszor meglökte támadóját. A meglökött férfi egyszer ököllel megütötte az idősebb férfi arcát, aki ezután a részegsége miatt a földre esett férfiba belerúgott, háromszor ököllel megütötte, és visszanyomta a földre.

Egy nő megpróbálta a verekedőket szétválasztani. Ezután az idősebb férfi még négyszer belerúgott a másik férfiba, egyszer pedig halántékon ütötte. Az idősebb vádlottnak orrcsonttörése, a fiatalabbnak nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az idősebb férfival szemben garázdaság vétsége miatt pénzbüntetést, a fiatalabb férfival szemben súlyos testi sértés bűntette miatt végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki.

A felvételt a söröző biztonsági kamerája készítette.