Várat még magára a jó idő

GettyImages-102692573
2023.04.05. 06:14
A Dunántúlon, a főváros környékén és az Északi-középhegység nagyobb részén közepesen felhős idő valószínű többórás napsütéssel. Az Alföldön és Borsodban azonban erősebben felhős idő valószínű, azokon a tájakon délutántól kezd szakadozni, csökkenni a felhőzet. Csapadékra nem kell számítani. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és a keleti harmadban napközben ismét nagyobb területen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 Celsius-fok között alakul.

Szerdán számottevő csapadék sehol sem várható, a változó felhőzet mellett többfelé hosszabb időszakokra is kisüt a nap. Az északi szél többfelé élénk, erős lesz – írja az Időkép.

Hajnalban mínusz 7 és 1, napközben 5–10 Celsius-fokot mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

időjárás
Fotó: Időkép

Nem lesz fronthatás

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint szerdán fronthatás nem várható. A hideg, több helyen fagyos reggeli időben ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. 

Fejfájás, izom- és hasi görcsök az érzékenyebbek körében ezen a napon is előfordulhatnak. A szeles időben alacsonyabb lesz a hő- és komfortérzetünk, valamint türelmetlenebbek, nyugtalanabbak lehetünk.

ÉRDEMES MELEGEN, RÉTEGESEN ÖLTÖZNI, UGYANIS KÖNNYEN MEGFÁZHATUNK.

Várat magára a jó idő

Csütörtökön keleten, északkeleten fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék. Máshol számottevő csapadék nem lesz és hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Az északnyugati szél a Dunántúlon és északkeleten többfelé erős lehet. Hajnalban mínusz 7, 0, napközben északkeleten 4–7, máshol 8–12 fokra számíthatunk.

Pénteken a felhősebb, borongósabb keleti országrészben várható eső, havas eső. A Dunántúlon és a középső tájakon szakadozottabb lesz a felhőzet, több-kevesebb napsütés ígérkezik, csapadék itt nem valószínű.

Az északnyugati szelet még a Dunántúlon kísérhetik élénk, erős lökések. Hajnalban mínusz 3 és 3, napközben keleten, északkeleten 3–7, máshol 8–14 fok között alakul a hőmérséklet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

(Borítókép: EyesWideOpen / Getty Images)