Záporral érkezik a húsvét

2023.04.09. 06:14
Vasárnap elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor, míg a magasabb pontokon havas eső, hózápor. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz. A nappali maximumhőmérséklet 9 és 15 fok között alakulhat.

Vasárnap virradóra foltokban párássá, ködössé válik a levegő, majd délelőtt még többfelé lesz zárt a felhőzet. Napközben szakadozik, gomolyosodik, csapadékra elszórtan számíthatunk kisebb eső, záporok formájában. Néhol nyugaton és északon havas eső, hózápor nem kizárt. Gyenge, mérsékelt lesz az északias szél – írja az Időkép.

Hajnalban mínusz 2 és 4 fokot mérhetünk, napközben 9–15 fokot mutathatnak a hőmérők, vagyis enyhülés kezdődik. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

időjárás
Fotó: Időkép

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint vasárnap nem érkezik front, a reggeli órákban a párás, ködös hideg idő okozhat ízületi fájdalmakat.

Helyenként szakadozik a felhőzet, az előbújó napsugarak pozitív hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre. Mint írták, alacsony lesz í hő- és komfortérzetünk, ezért érdemes melegen, rétegesen öltözni, hiszen könnyen megfázhatunk.

Húsvéthétfő reggelén helyenként párás, ködös lehet a levegő. Többórás napsütésre többfelé számíthatunk, keleten, délkeleten lesz több felhő, helyenként záporokkal. Az északias szél feltámad, néhol felerősödik. A hajnali fagy még nem szűnik meg teljesen, délután a maximumok 11 és 17 fok között alakulnak – írja az Időkép.