Visszatér a tavasz

D KOM20230324014
2023.04.11. 06:15
Kedden hajnalban növekedni kezd a felhőzet, borult lesz az idő, délután szórványosan zápor is előfordulhat. A csúcshőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Kedden a hajnali óráktól nyugat felől növekedni kezd a fátyolfelhőzet. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és 5 fok között valószínű, talaj menti fagy több helyen, a fagyzugokban pedig akár gyenge légköri fagy is előfordulhat.

Délelőtt nyugat felől növekszik, vastagszik a felhőtakaró, főleg a Nyugat-Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, keletebbre feloszlik a köd és erőteljes gomolyfelhő-képződés várható többórás napsütéssel. Délutánra keleten is egyre többfelé megnövekszik a felhőzet. Délutántól, késő délutántól szórványosan valószínű kisebb eső, zápor. A délutáni órákban a szél egyre nagyobb területen északnyugati, nyugati irányba fordul, és helyenként megerősödik. A csúcshőmérséklet 14 és 20 fok között alakul − közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat

A meteorológiai szolgálat keddre Békés és Hajdú-Bihar vármegyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést tartós, sűrű köd miatt. Pár száz méteres látástávolságra lehet számítani Békés és Hajdú-Bihar vármegyében.

Orvosmeteorológiai szempontból hideg fronthatás terheli az arra érzékenyeket. A fejfájás, migrén mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet. Emellett az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok, a felső légúti megbetegedések is gyakrabban jelentkezhetnek.

Szerdán várhatóan északkeleten felszakadozik a zárt felhőzet, ugyanakkor nyugat felől fátyolfelhők, a nap második felében vastagabb felhők is érkezhetnek. Főleg az északkeleti, keleti országrészben valószínű elszórtan eső, zápor. A nap második felében ott is megszűnik a csapadék. Az északnyugati, majd a délnyugati, déli szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Hajnalban 0 és 6, a délutáni órákban 13 és 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

(Borítókép:  Komka Péter / MTI)