Megdőlhetett a magyar világrekord, 281 centis harcsa akadt horogra

2023.04.14. 18:34
Megdőlhetett Zsédely Attila magyar horgász világrekordja, aki egy 134,97 kilogrammos, 245 centiméteres harcsával érte el a világcsúcsot. Olaszországban ugyanis horogra akadt egy 281 centiméteres példány, ami letaszíthatja a trónról a magyar világrekordert, amennyiben a fogást bejelentik az illetékes nemzetközi szervezethez.

A 281 centiméteres harcsa kifogásáról április 12-én számoltak be a Black Cat Fishing Deutschland Facebook-oldalán. A bejegyzés szerint a világrekordgyanús példány néhány nappal korábban akadt horogra.

Még mindig nem tudunk szóhoz sem jutni, ráadásul csak pár nap múlva jöttünk rá, hogy valójában mi történt. Több mint 25 éve dolgozom egy ilyen halért, és most valósággá vált!

– írta az egyik horgász, Stefan Seuss.

A két horgász, Stefan Seuss és Christian Ritzinger a harcsa kíméletes és minél gyorsabb visszaengedése érdekében lemondtak a hivatalos mérlegelésről, így csak a hosszát dokumentálták. A rutinos horgászok azért megtippelték a harcsa tömegét, 140 kiló fölöttire becsülték – írja a Pecaverzum.

A lap megkereste a horgászcsapatot, és ugyan a rekordharcsát kifogó személyekkel nem sikerült beszélnünk, egyik csapattársuk elárulta, hogy a Pó-folyóból fogták a minden bizonnyal világrekordnak számító halat. Azt, hogy bejelentik-e a Nemzetközi Sporthorgász Szövetséghez (IGFA), nem tudta megmondani.