Egy vonatban rekedtek az utasok a Keleti pályaudvaron

2023.04.18. 18:44
A Budapest és Szolnok között közlekedő S60-as személyvonat április 17-én, hétfő este nem a szokásos vágányról indult. Azt a kocsit pedig, ami ott maradt, egy tárolóvágányra vezette, majd ott hagyta, miután bezárta az ajtókat, és lekapcsolta a villanyt. Azonban a kocsiban még voltak emberek.

A menetrend szerint 21:50-kor Szolnokra induló S60-as szerelvényre felszálltak az utasok, de később kiderült, a vonatuk egy másik vágányról indul.

Mire meghallották a hangosbemondót, addigra már nem tudták kinyitni az ajtókat

– ugyanis ellenőrzés nélkül a tárolóvágányra szállították a kocsit. Az rtl.hu információi szerint a vonaton rekedt emberek kezdtek telefonálgatni a MÁV-nak és a hozzátartozóknak is, hátha valaki intézkedni tud. 

A MÁV elismerte: figyelmetlenek voltak

 A lap felkereste a MÁV-csoport sajtóosztályát. Így kiderült, hogy egy probléma miatt indult másik helyről a vágány, a kocsit pedig tárolóvágányra vitte a mozdonyvezető. Indulás előtt lekapcsolta az utastér világítását, majd megvárta, amíg leszállnak a takarítók, és záródnak az ajtók. A MÁV közlése szerint körülbelül 200 méterre a perontól a vezető vette észre, hogy 3 utas maradt a fedélzeten. Ezt követően a vezető visszakísérte őket.

Sajnáljuk, hogy a vasutas munkatársak a szerelvénnyel történő átállás előtt az előírt kellő gondosság ellenére sem vették észre a fedélzeten maradtak utasokat, akik a mozdonyvezetőnek elismerték, hogy figyelmetlenek voltak

– közölte a MÁV szóvivője.