18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megrázó részletességgel mesélt az őt ért bántalmazásról a megvakított kemecsei nő

2023.04.26. 06:39
Tényleges életfogytiglani fegyházzal büntetnék azt a férfit, aki tavaly februárban előbb bántalmazta, majd puszta kézzel megvakította barátnőjét a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kemecsén. A férfi a keddi tárgyaláson nem tett vallomást, áldozata azonban részletesen beszélt az őt ért támadásról. A nő vallomástétele közben többször is rosszul lett, volt, hogy emiatt szünetet rendelt el a bíró. A férfi bocsánatot kért, de a nő ezt nem fogadta el, ugyanis szerinte ennél sokkal súlyosabb a helyzet.

Kedden tárgyalták annak a férfinak az ügyét, aki tavaly februárban, puszta kézzel megvakította volt barátnőjét Kemecsén. A bíróságon a 36 éves vádlott azonban csak a kifogásokat sorolta, hogy szerinte miért nem lehet megtartani a tárgyalást, a bíró viszont nem értett vele egyet, és szerinte a férfi „perelhúzó magatartást” folytatott – írja az rtl.hu.

Mint megírtuk, a férfit február elején nem jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélték, amiért két évvel korábban két társával együtt késsel megfenyegette és elrabolta volt párját. Az ügy közvetlen előzménye volt a mostaninak, a vádlott ugyanis azt követően nyomta ki a nő szemét, mert az nem akarta visszavonni az elrablása miatt tett feljelentését.

A férfit most különösen kegyetlen emberöléssel vádolják, a tárgyaláson azonban nem tett vallomást, korábbi állításait a bíró olvasta fel.

Nagyon sajnálom a történteket, gondolatomban sem volt, hogy így fogunk járni

– ismertette a férfi vallomását Barta Andrea, bírónő.

A megvakított nő azonban megrázó részletességgel mesélt az őt ért bántalmazásról. Elmondása szerint a férfi meg akarta őt ölni, fojtogatta és fenyegette.

Már megszólalni nem bírtam. Majd a hüvelykujját a jobb szememre húzta, nyomta már akkor. Lehúztam a hüvelykujját a szememről és ahogy csak bírtam, haraptam és ahogy próbáltam, így húzta le, így az orromat is befogta

– mesélte a nő. Majd úgy folytatta, hogy próbálta magát védeni, de a fájdalomtól elájult.

„Nem értettem, hogy miért nem látok. Nem értettem, nem értettem. Azt hittem, az ágyamban fekszem, elkezdtem a sógornőmnek kiabálni” – tette hozzá. Ezt követően a rokonai az ügyeletre vitték, támadóját pedig csak napok múlva fogták el a rendőrök. A tárgyaláson a vádlott bocsánatot kért, de a nő ezt nem fogadta el. 

Hát nem a kezemet törte el, hanem kivette a két szememet!

– mondta a nő.

Az rtl. hu cikke szerint ítélethozatal előtt a bíróság még tanúkat és szakértőket is meghallgat a következő tárgyalások alkalmával.

Az ügyészség tényleges életfogytiglant kér a férfira, erről a nő korábban azt mondta, hogy most a vádlott is megtapasztalhatja, milyen az, amikor elveszik az embertől a teljes élet reményét.