A fagyos reggel után jön a napsütés

2023.04.27. 06:11
Csütörtökön helyenként alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. Az északnyugati szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között ígérkezik.

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időre készülhetünk, helyenként egy-egy gyenge záporral. Helyenként élénk lehet az északi-északnyugati szél. Hajnalban a fagyzugos helyeken gyenge fagy, néhol az Alföldön talaj menti fagy előfordulhat – írja az Időkép.

Napközben 13–18 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

időjárás27
Fotó: Időkép

Nem lesz front felettünk

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint csütörtökön nem érkezik front, az érzékenyek azonban hidegfronti tüneteket tapasztalhatnak. Fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok még továbbra is jelentkezhetnek. 

A hűvös hajnali órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok. A nagy napi hőingás megterhelheti szervezetünket, akár rosszullét is előfordulhat. A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras