Zivatarok rondítják el a hét utolsó napjait

2023.04.28. 06:09
Pénteken is többfelé eleredhet az eső, napközben 16 és 21 fok között alakulnak a maximumok. Nagy lesz a napi hőingás, ami megterhelheti szervezetünket.

Pénteken a kezdeti napos időt követően nyugat felől egyre jobban megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és a délután második felében nyugaton, északnyugaton egyre többfelé eredhet el az eső, este pedig már keletebbre is kialakulhat kisebb eső, zápor. Nyugaton, északnyugaton élénk, olykor erős lesz a délies szél.

Hajnalban mínusz 3, plusz 7 fok várható, míg a maximumok 16 és 21 fok között alakulnak.

péntek du.png
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írja, pénteken veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Melegfronti hatás

Az Időkép beszámolója szerint pénteken melegfronti hatás terheli az arra érzékenyek szervezetét, emiatt álmatlanabbak lehetünk, fáradtabbnak érezhetjük magunkat, ingerlékenyebben viselkedhetünk. A hűvös, hideg hajnali órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.

A nagy napi hőingás megterhelheti szervezetünket, akár rosszullét is előfordulhat. A hajnali, reggeli órákban nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözet. A napos idő ugyanakkor jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Ez várható a hétvégén

Szombaton a változóan felhős időben több helyen kialakulhat zápor, zivatar. A zivatarokat néhol jégeső, felhőszakadás, viharos széllökés kísérheti. A Dunántúlon élénk, erős lökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. Hajnalban 4 és 9 fok, míg délután 13 és 23 fok közötti értékekre van kilátás, nyugaton, délnyugaton lesz melegebb.

Vasárnap a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett elszórtan fordulhat elő zápor, néhol esetleg zivatar. Az északias szél a Dunántúlon és keleten, északkeleten többfelé élénk, néhol erős lehet. Délután 17–22 fokra van kilátás.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras