Továbbra is több száz négyzetméteren ég a soroksári autóbontó

2023.04.29. 06:46
Péntek délután keletkezett tűz Budapest XXIII. kerületében, egy járműbontóban. A tűzoltók az éjjel sikeresen visszaszorították a tüzet, ám még szombat reggel is több száz négyzetméteren égtek a felhalmozott autóroncsok, abroncsok.

Mint megírtuk, péntek délután tűz ütött ki Budapest XXIII. kerületében, az Ócsai úton, a Virágpatak utca közelében, egy hulladékhasznosító telepen. A helyszínen mindent beterített a sűrű, fekete füst. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a tűzesethez.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: az Ócsai úton lévő járműbontóban mintegy 1500 négyzetméteren 10-15 méter magasra felhalmozott autóroncsok, abroncsok gyulladtak meg.

A tűzoltók még péntek este is 7 tűzoltójárművel, 3 létrás tűzoltóautóval, 5 vízszállítóval végezték a lángok oltását, amelyek egy csarnoképületet is veszélyeztetnek, jelentette a katasztrófavédelem.

A legfrissebb információk szerint a tűzoltók az éjszaka még jobban visszaszorították a tüzet, ám még most is 

mintegy háromszáz négyzetméteren ég a fém- és műanyag hulladékból összehordott, körülbelül tizenöt méter magas rakat.

Több mint húsz hivatásos és önkéntes egység továbbra is nagy erőkkel oltja a lángokat. A munkálatokat a fővárosi katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.