Donald Trump: Orbán Viktor nagyszerű ember és nagyszerű vezető

PAP 6590
2023.05.05. 10:10
Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke bár személyesen nem volt jelen, de videóüzenetet küldött a CPAC Hungary konferenciára.

Csütörtök délelőtt kezdődött az Alapjogokért Központ szervezésében a 2023-as CPAC Hungary konferencia, Orbán Viktor miniszterelnök beszédéről itt számoltunk be. Varga Judit igazságügyi miniszter felszólalásáról itt olvashat.

Donald Trump úgy fogalmazott, hogy

Orbán Viktor nagyszerű ember és nagyszerű vezető. Igazi megtiszteltetés, hogy szólhatok a szabadságszerető hazafiakhoz, akik Magyarországon összegyűltek, hogy kiálljanak azon időtálló értékek és elvek mellett, amelyek a konzervatívokat a világ minden táján összekötik.

Együtt hisznek abban, hogy a hit és a család a jó és szabad társadalom alapköve, abban, hogy egy határok nélküli nemzet nem is nemzet, hisznek a hagyományokban, a jog uralmában és a szólásszabadságban is, „minden emberi élet Isten adta méltóságában”.

A republikánusok volt elnöke úgy látja, ezek azok az eszmék, amelyek összekötik a mozgalmukat, és meg fogják menteni a nyugati civilizációt.

Barbárok ellen harcolnak

Donald Trump arról is beszélt, hogy történelmi csatát vívnak a „marxista globalistákkal és kommunistákkal, olyan barbárok ellen harcolunk, akik le akarják rombolni a szabadságunkat, a hagyományainkat, és mindent, ami nekünk kedves”, ezért összefogást szorgalmazott, hogy megvédjék a szabadságot, a kultúrát, a határokat, a zsidó–keresztény értékeket, az identitást és életmódot azokkal szemben, „akik el akarják pusztítani szeretett nemzeteinket”.

Elnökként megtiszteltetés volt számomra, hogy négy hihetetlen éven át mélyíthettem az Egyesült Államok és Magyarország közötti különleges barátságot. Ez a kapcsolat nagyrészt Viktornak, hihetetlen munkatársainak és a vele együtt dolgozó embereknek köszönhető

– hangsúlyozta a politikus, aki Magyarországnak és az európai konzervatívoknak azt üzente, hogy folytassák a harcot.

(Borítókép: Donald Trump videóüzenete 2023. május 5-én a CPAC Hungary konferencián. Fotó: Papajcsik Péter / Index)