Már gyanúsítottja is van a Deák téri sátorban megfulladt biztonsági őrök ügyének

2023.05.08. 19:37 Módosítva: 2023.05.08. 20:08
Gattyán György választási kampánya tragédiába torkollott 2022 februárjában, amikor pártjának egyik aláírásgyűjtő sátrában holtan találtak két fiatal biztonsági őrt. A nyomozást először hamar lezárták, majd később újranyitották, mostanra pedig gyanúsítottként hallgatták ki az üzemeltető cég vezetőjét.

A fiatal, mindössze 21 és 26 éves biztonsági őrök holttestére Gattyán György pártjának, a Megoldás Mozgalomnak az egyik Deák téri aláírásgyűjtő sátrában találtak rá 2022 áprilisában. A terület éjszakai őrzésével megbízott külsős őrző-védő cég két alkalmazottja szén-monoxid-mérgezésben halt meg a gázzal működő szabadtéri fűtőberendezés miatt.

A rendőrség ekkor foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Az ügy bűncselekmény hiányában tavaly októberben lezárult.

Az egyik áldozat hozzátartozói azonban nem hagyták annyiban a dolgot, és panaszt tettek az eljárás megszüntetése miatt, ami meg is hozta az eredményét: az ügyészség a nyomozás újranyitása mellett döntött, mivel – mint írták – a rendelkezésre álló adatok alapján nem zárható ki a bűncselekmény gyanúja.

Váratlan fordulat

A nyomozás legfrissebb fejleménye, hogy közel 15 hónappal a tragédia után gyanúsítottként hallgatták ki a biztonsági őröket foglalkoztató cég vezetőjét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatott ki egy személyt, aki a gyanúsítással szemben panasszal élt

– közölte a 24.hu megkeresésére Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Az ügyész tájékoztatása szerint a kerületi ügyészség már meg is vizsgálta a gyanúsított panaszát, de mivel alaptalannak találta, elutasította.