Robbanás történt Sopronban, egy ember életveszélyes sérülést szenvedett

2023.05.09. 06:18
Robbanás történt Sopronban, az óvároshoz közeli Kossuth Lajos utca egyik háromszintes társasházában hétfő éjszaka. Egy 91 éves férfi életveszélyesen megsérült a lakásában. Az önkormányzat lakásonként 200 ezer forint támogatást ad – közölte a katasztrófavédelem, a sopronmedia.hu és a polgármester.

Robbanás történt Sopronban, a Kossuth Lajos utca egyik háromszintes társasházában hétfő éjszaka, egy ember súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett – közölte Németh Ramóna, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel kedden.

Elmondta, egy tizenkét lakásos társasházban történt a robbanás, ami miatt a lakóknak el kellett hagyni az épületet. Nekik máshol keresnek szállást éjszakára. Németh Ramóna közölte, a robbanás okát egyelőre vizsgálják.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján azt közölte: tizennyolc lakó elhagyta az ingatlant, egy embert a tűzoltók kísértek le, egyet pedig még a tűzoltók kiérkezése előtt a járókelők hoztak ki. A robbanás következtében több parkoló autó is megrongálódott.

Jelentős károk keletkeztek

A város hivatalos médiaportálja, a Sopron Média beszámolója szerint a környező házakban is jelentős károk keletkeztek, ablakok törtek be. Kitértek arra is, hogy az érintett társasház lakóit a helyi önkormányzat saját költségén szállásolta el az éjszakára.

Közölték, hogy

egy 91 éves férfi a lakásában szenvedett életveszélyes sérüléseket; a férfit kórházba vitték. 

Farkas Ciprián (Fidesz-KDNP), Sopron polgármestere közösségi oldalán kedd délelőtt megerősítette, hogy szállodában helyezték el a társasház lakói közül azokat, akik ezt igényelték.

Hozzátette: az önkormányzat statikus kirendeléséről intézkedett és amennyiben huzamosabb ideig nem lesz lakható az épület, segítenek a lakóknak. Az épület védelméről a vizsgálat idején a rendőrség gondoskodik. A polgármester bejegyzése szerint a háromszintes társasházban lakásonként 200 ezer forint vissza nem térítendő juttatást adnak.