A folyóba zuhant egy részeg férfi Tápióbicskén, egy német hercegné mentette ki

2023.05.19. 18:51
A német hercegné éppen kutyát sétáltatott Tápióbicskén, amikor meglátta, hogy egy részeg férfi a folyó partján, arccal a vízben fekszik magatehetetlenül. A nő azonnal cselekedett, és megmentette a bajba jutott férfi életét.

Maja von Hohenzollern hercegné nemrégiben Magyarországon járt, az itt-tartózkodása azonban igen kalandosra sikerült. Az arisztokrata nő egy állatvédelmi projekt keretein belül találkozott néhány héttel ezelőtt Ovádi Péter miniszteri biztossal, és meglátogatták az épülő tápióbicskei állatmenhelyet.

A hivatalos programot követően a hercegné éppen kutyákat sétáltatott, amikor meglátott egy részegen bicikliző férfit a Tápió folyó partján. Elmondása szerint hazavitte a kutyákat, de úgy érezte, vissza kell mennie a férfihoz.

Visszasiettem a folyóhoz, de már csak a biciklit láttam. A férfi arccal lefelé a vízben feküdt, magatehetetlenül! Beugrottam a folyóba és kihúztam az élettelen férfit a partra. Nem lélegzett, az arca és a szája is teljesen el volt kékülve

– írta közösségi oldalán Maja von Hohenzollern.

A német Bild napilapnak azt is elárulta, hogy attól félt, hogy a férfi már halott, és nem tud rajta segíteni.

A hercegné azonban stabil oldalfekvésbe helyezte a férfit, és elkezdte a hátát ütögetni, hogy kijöjjön belőle a víz. Ezt követően mellkasi kompressziót végzett a bajba jutott férfin, aki nemsokára elkezdett köhögni, és újra fellélegzett.

Maja von Hohenzollern elmondta, hogy a férfi részeg és rossz állapotban volt, de egészen addig vele maradt, és fogta a kezét, amíg a mentők a helyszínre nem érkeztek.

A férfi most már jól van. Azért írom ezt le, mert azt szeretném, ha mindenki empátiával és törődéssel figyelne a körülöttünk élő emberekre. Olyan sokan vannak azok, aki közönnyel élik az életüket. Hálás vagyok, hogy meg tudtam menteni ennek az embernek az életét. Kérem, ne habozzanak segíteni a rászorulókon

– zárta bejegyzését a hercegné.

Maja von Hohenzollern, leánykori nevén Maja Synke Meintert Drezdában született 1971-ben. 1991-ben vált ismertté, amikor férjhez ment Ferfried Prince von Hohenzollernhez, és arisztokrata címet kapott, amelyet a mai napig őriz. A házasság azonban csak néhány évig tartott, mivel 2007-ben elváltak.

Az 51 éves nő ma a spanyolországi Marbellában él, és évtizedek óta az állatvédelemmel foglalkozik. A Heart 4 Strays Foundation nevű állatvédő alapítványával már több száz négylábú életét mentette meg.