Túladott Gattyán György a Kodolányi János Egyetemen

2023.05.25. 10:59
A Docler Holding három évre vállalta a Kodolányi János Egyetem felsőoktatási intézmény fenntartását 2020-ban. Az új működtető egy székesfehérvári kis- és középvállalkozások által alkotott konzorcium lesz.

A Docler cégcsoport közleménye szerint június 1-től új tulajdonosa lesz a Kodolányi János Egyetemnek – vette észre a 444. Amint arról korábban beszámoltunk, Gattyán György 2020 márciusában három évre vállalta az egyetem fenntartását. A cégcsoport most közleményében úgy fogalmaz, az elmúlt három év alatt az egyetem „növelni tudta hallgatói létszámát, számos racionalizálást hajtott végre és mintegy tucatnyi új szakot, szakirányú képzést indított el”.

Az egyetem fenntartója 2023. június 1-től a Pro Universitate Albensis Oktatási, Beruházási és Koordinációs Zrt. lesz,

az új tulajdonosi kör olyan székesfehérvári kis- és középvállalkozások konzorciuma, melynek tagjai több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek az oktatás, a pályaorientáció, a felnőttképzés és közösségi szolgáltatások, valamint intézményműködtetés és fenntartás területén, és kifejezetten az egyetem hosszú távú fenntartásának céljából alapították meg a részvénytársaságot.

Az új tulajdonos cég vezérigazgatója, Mahler Balázs úgy fogalmazott, az egyetem „jó kezekből még jobb kezekbe kerül, mivel egyrészt szeptembertől közel 1000 fővel növeli eddigi hallgatóinak létszámát, másrészt részletesen kidolgozott, hosszú távú stratégiai tervvel, stabil finanszírozással, innovatív szolgáltatási környezetben veszi át a Kodolányi János Egyetemet”.

2020-ban a szenátus egyhangúlag támogatta, hogy a Kodolányi János Egyetem együttműködjön a Docler-cégcsoporttal, mely akkor meg is vette az egyetemet fenntartó KJE Fenntartó Zrt. részvényeinek 100 százalékát.