Három vármegyére adták ki a figyelmeztetést

GettyImages-1235951361
2023.05.25. 06:11
Csütörtökön legfeljebb keleten, valamint estefelé az Északi-középhegységben találkozhatunk helyenként záporral, esetleg zivatarral. Napközben az északias szél többfelé megélénkülhet. A nappali maximumok 23 és 28 fok között alakulnak.

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős idő mellett inkább csak helyenként keleten, valamint estefelé az Északi-középhegységben fordulhatnak elő záporok, kis eséllyel zivatarok. Az északias szél többfelé megélénkül – írja az Időkép.

Hajnalban 9–15, délután 23–28 fokot mérhetünk.

időkép24
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat három vármegyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat

  • Békés,
  • Hajdú-Bihar
  • és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében.

Mint írták, csütörtökön a keleti határ menti vidékekre sodródhatnak be kelet felől zivatarok, melyekhez viharos széllökés és jégeső társulhat.

időjárás24
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Nem lesz front felettünk

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint csütörtökön nem várható fronthatás, de a fokozottan érzékenyek körében enyhe migrén, koncentrálási problémák jelentkezhetnek. A magasabb páratartalom miatt egyeseknél nehézlégzés is előfordulhat, különösen az idősek és szívbetegek számára lehet megterhelő ez az időszak.

Országszerte sok lesz azonban a napsütés, ami jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre. Érdemes tehát minél több időt tölteni a szabadban, azonban az UV-sugárzás 11 és 16 óra között ismét országszerte elérheti a nagyon erős fokozatot, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

(Borítókép:  Rita Franca / NurPhoto / Getty Images)