Elverte a jégeső a fővárost, országszerte érvényben van a riasztás

2023.06.02. 12:22 Módosítva: 2023.06.02. 13:23
Észak felől hidegfront érkezik Magyarországra, az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt riasztást adott ki az ország nagy részére. A viharos időjárás, a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső, jégeső miatt pótlóbusz jár több fővárosi villamosvonalon.

Pénteken elszórtan fordulhatnak elő zivatarok, erre kevesebb esély az északi megyékben van, ott kisebb valószínűséggel várható kialakulásuk. Az erősebb cellákat intenzív csapadékhullás (rövid idő alatt általában 10-25 milliméter), de elsősorban délnyugaton felhőszakadás is kísérheti, valamint átmeneti viharos széllökés, illetve jégeső is előfordulhat a környezetükben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt kiadta az elsőfokú, citromsárga riasztást az ország nagy részére. 

időjárás 2.0.png
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Továbbá felhőszakadásra kell számítani Somogy és Baranya vármegyében. 

Mint írják, észak felől egyre jobban közeledik egy hidegfront, amelynek hatására pénteken több zivataros csapadékgóc pattanhat ki, szombatra pedig kissé visszaesik a hőmérséklet. Az esti órákban csökken a zivatarok száma, de várhatóan csak az éjféli órákat követően szűnnek meg mindenütt a déli és a keleti országrészben.

A heves zivatarok jégesőt is hoztak magukkal, a YouTube-ra felkerült több felvétel is, amelyeken az MVM Dome-nál szakad a jég.

A XVIII. kerületből szintén küldött egy olvasónk a jégesőről egy felvételt, amely ezen a linken érhető el.

A sok eső miatt pótlóbusz jár több fővárosi villamosvonalon

A viharos időjárás, a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső, jégeső miatt pótlóbusz jár Budapesten az 59-es villamos teljes vonalán, a 60-as villamos egy szakaszán, a 17-es és a 61-es villamos pedig módosított útvonalon közlekedik.

A Budapesti Közlekedési Központ pénteken a BKK Info Facebook-oldalon azt is közölte, a 17-es és a 61-es villamos a Krisztina körúton közlekedik, nem érinti a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti megállókat. A kimaradó szakaszon a 17-es pótlóbusszal lehet utazni.

Elverte a jégeső a fővárost

A 60-as villamos a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között nem közlekedik, a kimaradó szakaszon szintén pótlóbusszal lehet utazni.

Önnél is tombolnak a zivatarok? Küldjön képet!
Küldje el nekünk!

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.  • Tippek
  • Lakáshitel