Szép nyári időnk lesz, egy kis csavarral

2023.06.04. 06:04
Túlnyomóan napos időre számíthatunk vasárnap, de az ország északnyugati részén többfelé lehet záporokra, zivatarokra számítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat több vármegyére is figyelmeztetést adott ki.

Leginkább az ország északnyugati részén alakulhat ki eső, zápor, esetleg néhány zivatar. Azonban néhol nyugaton és északon is előfordulhat időnként záporos csapadék – derült ki az Időkép előrejelzéséből.

A portál szerint máshol naposabb időre van kilátás. A Dunántúlon helyenként élénk lehet az északkeleti szél.

Hajnalban 5 és 14 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet. Délutánra az ország nagy részén 24 és 29 fok közé melegedhet a levegő, de a csapadékosabb északnyugati tájakon csak 18–20 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint vasárnap késő délutántól, estétől a Nyugat-Dunántúlon növekszik meg zivatarok kialakulásának a valószínűsége. Emiatt három vármegyére adtak ki figyelmeztetést, ezek a következők:

  • Győr-Moson-Sopron
  • Vas és
  • Zala.
idő
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az orvosmeteorológiai jelentés szerint vasárnap fronthatás nem várható, de mivel nagy lesz a hőingás, sokaknál migrén, dekoncentráltság, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák és akár rosszullét is jelentkezhet.

A szabadban fontos, hogy gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, az UV-sugárzás ugyanis 10 és délután 4 óra között az ország jelentős részén elérheti az erős, nagyon erős fokozatot.