Karácsony Gergely feljelentést tesz

2023.06.04. 17:45
A főpolgármester a Facebook-oldalán jelentette be, hogy hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz, ugyanis kiderült: két ember hamis tanúzásával és titkosszolgálati módszerekkel próbálták őt és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest „lecsukatni”.

„Emlékeztek még a Városháza-ügynek nevezett kamura?” – tette fel a kérdést a főpolgármester a Facebook-oldalán. Értesülése szerint a NER hamis tanúzásra próbált rávenni embereket, hogy valljanak ellene és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes ellen. 

Mint ismert, másfél évvel ezelőtt sajtóhírek szerint a főváros vezetése el akarta adni a Városháza épületét, ezzel kapcsolatban terhelő hangfelvételek is kiszivárogtak. Befolyással üzérkedés gyanújával akkor három gyanúsítottat hallgatott ki a rendőrség, házkutatást is tartottak. 

Van itt minden, külföldi befektetőnek hazudott statiszta, a Dagály fürdő gőzébe tervezett Budai Gyula-találkozó, hogy engem és a helyettesemet »le tudják csukatni«, vagy éppen a Fidesz volt gazdasági igazgatójának nagyotmondásai. Mintha csak egy ZS kategóriás KGB-filmet néznénk

– írta Karácsony Gergely, majd hozzátette: a hatalom eltanulta a módszert orosz gazdáitól. Mint fogalmazott, a szövevényes történet akár szórakoztató is lehetne, ha nem hónapokig tartó, tízmilliókkal támogatott lejárató kampány lett volna, házkutatással.

Később a főváros vizsgálóbizottsága arra jutott, hogy döntés nem született a műemlékvédelem alatt álló épületegyüttes eladásáról, az értékesítés előkészítéséről szóló anyagot elvetették.

A közeledő kampányidőszakra vonatkozóan a főpolgármester figyelmeztet: „ha hasonló ügyek kipattannak, vagy ha a most folyó lejárató kampányról értesül valaki, emlékezzenek, hogy gátlástalanul hazudik és próbál hamisítani a propagandagépezet”.

De addig is feljelentést teszek hivatali visszaélés gyanúja miatt a hazugság felelőseinek felkutatása és felelősségre vonása érdekében

– húzta alá.