Megint lecsaphat a vihar az országra

2023.06.08. 06:17
Folytatódik az elmúlt napok esős időjárása, a meteorológiai szolgálat az ország összes vármegyéjére kiadta a figyelmeztetést, egyes helyeken ráadásul még riasztás is ki van adva felhőszakadás miatt.

Marad a fülledt idő csütörtökön, a rövid napos időszakok mellett ugyanis sok helyen lehetséges ismétlődő zápor vagy zivatar. Helyenként akár felhőszakadásra, jégesőre is számítani kell – írja az Időkép.

A prognózis szerint a szél elsősorban a zivatarok környékén támadhat majd fel, reggel ugyanakkor párás, ködös idő valószínű. Reggel, illetve délelőtt 12 és 17, míg délután 21 és 27 fok közti idő valószínű.

A záporokat, zivatarokat követően viszont hirtelen több fokkal is hűvösebb lehet.

Az egész országra kiadták a figyelmeztetést

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Magyarország valamennyi vármegyéjében figyelmeztetés van érvényben zivatar és felhőszakadás miatt. Három vármegyében ugyanakkor narancssárga riasztás is érvényben van felhőszakadás miatt. Az érintett vármegyék a következők:

  • Pest,
  • Heves,
  • Nógrád.

Mint írják, ezen vármegyékben az intenzív záporokból, zivatarokból álló rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék is hullhat.

Az orvosmeteorológia szerint csütörtökön sem lesz felettünk időjárási front, azonban továbbra is jelentkezhetnek különféle tünetek. A fülledt idő miatt az arra érzékenyebbeknél fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, esetleg nehézlégzés, légszomj és rosszullét is előfordulhat.

A felhősebb, csapadékosabb időben lehangoltabbak lehetünk, romolhat közérzetünk.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras  • Tippek
  • Lakáshitel