Az utolsó pillanatban találtak rá egy idős asszonyra Hajdú-Bihar vármegyében

2023.06.08. 14:22
Az ágyra borulva talált rá közeli ismerőse arra a 80 év körüli asszonyra, akihez szerda délelőtt riasztották a Hajdú-Bihar vármegyei mentőket. A férfi mentőt hívott, ekkor a nő még lélegzett, de perceken belül összeomlott a légzése.

Szerda délelőtt szédülésre panaszkodott az a 80 év körüli nő, akihez Hajdú-Bihar vármegyei otthonába kérték a mentők gyors segítségét. Az asszonyra később egy közeli ismerőse talált rá az ágyra borulva, így megpróbálta felébreszteni, ez azonban nem sikerült, ekkor a férfi mentőt hívott – számolt be közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Mint írják, a Mentésirányítás rögtön több egységet, köztük mentőhelikoptert is riasztott a helyszínre, miközben betegvizsgálatra instruálta a bejelentőt. A nő ekkor még lélegzett, azonban mindössze néhány perc múlva légzése összeomlott.

„A bátor barát a telefonos utasítások alapján azonnal megkezdte az újraélesztést, amit perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytattak.”

Az életmentők csaknem fél órán keresztül küzdöttek a nő életéért, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. A beteget légi úton, stabil állapotban vitték kórházba a mentők – olvasható a bejegyzésben.