A BKV egyik trolibusza is bent égett az újpesti raktártűzben

2023.06.08. 08:52
Robbanásszerű durrogásokra, majd sűrű fekete füstre lettek figyelmesek kedd este az újpestiek. A katasztrófavédelem nem sokkal később közölte, hogy egy raktárépület ég teljes terjedelmében az Elem utcában. A VEKE most azt írja, hogy a tűzben egy trolibusz is bent égett.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) beszámolója szerint a BKV egyik trolibusza június 6-án éppen külsős műhelyben volt javítás, illetve átalakítás miatt az újpesti Elem utcában, amikor a hírek szerint villám csapott az épületbe és ott minden porig égett.

Mint írják, az ezek szerint megfelelő villámvédelem nélküli épületet a vállalkozó a MÁV-tól bérelte. A 610-es pályaszámú Ganz-Škoda-Solaris Trollino 12-est (GST 12) a BKV szerdán már törölte is az állományából. A VEKE hozzátette, hogy egy ilyen kocsi újonnan nagyjából 140-160 millió forintot ér.

Mint megírtuk, a helyiek beszámolója szerint robbanásszerű durrogások hallatszottak kedd este Újpesten, ezt követően pedig sűrű füst szállt fel az Újpesti Hőerőműtől délre eső területről. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy raktárépület égett teljes terjedelmében.  • Tippek
  • Biztosítás