Leszakadt egy gyermekfogászat mennyezete Budapesten

2023.06.09. 18:40
Lehoczki Ádám, a Fidesz helyi frakcióvezetője közölte, leszakadt egy gyermekfogászat mennyezete Budapest XV. kerületében. A politikus szerint ez az önkormányzat baloldali vezetésének a hibája, mivel a kormány 2020 óta összesen 760 millió forinttal támogatta a XV. kerületet a Hősök úti rendelők felújításához.

Az utóbbi napokban özönvízszerű esőzések zúdultak Magyarországra, a villámárvizek miatt többeknek el kellett hagyniuk az otthonát. A heves esőzések után a Hősök úti háziorvosi rendelő is beázott, az épület egy részén leszakadt a mennyezet – közölte Lehoczki Ádám, a XV. kerületi Fidesz–KDNP frakcióvezetője Facebook-posztjában.

Lehoczkinak egy ott dolgozó mondta el, hogy a gyermekfogászat mennyezete szakadt le, az elektromos armatúrából pedig víz folyik. Hozzátette: a rendelőt lezárták, és várhatóan hétfőn is zárva lesz, ezért sürgős esetben a Zsókavár rendelőben található ügyelet látja el a betegeket.

A politikus arról is írt, hogy a kormány 2020 óta összesen 760 millió forinttal támogatta a XV. kerületet a Hősök úti rendelők felújításában, ehhez a XV. kerületi önkormányzat közel 140 millió forint saját forrást tett hozzá.

Az átadás azonban 2021 novembere óta csúszik, ezért a lakosok  nem tudják használni a rendelőt.

Hozzátette: a munkálatok alatt a Hősök útja 1. szám alatti rendelőépület is többször beázott már.

Az önkormányzat baloldali vezetése ahelyett, hogy már 2022 elején felmondta volna a szerződést a kivitelezővel, többszöri határidő-módosításról döntött, majd nem érvényesítette a kötbér követelését

– közölte, majd hangsúlyozta: „Összegezve, az önkormányzat képtelen volt hatékonyan felhasználni a 760 millió forint kormányzati támogatást. Ennek az egésznek a lakosság az elszenvedője” – írta.

A XV. kerületi önkormányzat közösségi oldalán azt írta, hogy a rendelőben műszaki-technikai okok miatt bizonytalan ideig nem lesz rendelés. A döntés a gyermekfogászat mellett érinti a felnőtt háziorvosi rendeléseket, valamint a gyermek-fogszabályozást is.  • Hírek
  • Megtakarítás