Tombol az árvíz Nógrád vármegyében

2023.06.09. 17:24
Sok településen okoz gondot a víz Nógrád vármegyében. Ecsegen nyolc embernek el kellett hagynia az otthonát az árvíz miatt, Szécsényfelfalu pedig közúton megközelíthetetlenné vált – közölte Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pénteken az MTI-vel.

Sorra érkeznek a segélyhívások a katasztrófavédelmi igazgatóság műveletirányító ügyeletére.

  • Nagybárkányban a heves esőzés miatt a patak kilépett a medréből, az árvíz a helyi általános iskola épületét is elöntötte. Az iskola vezetése a diákokat hazaküldte.
  • Kisbágyonban, a Táncsics úton több ház udvarába ömlött be a hirtelen lezúduló eső. Bujákon több ház pincéjét árasztotta el a víz.
  • Endrefalván szintén kiöntött a helyi patak, a víz az utcákon hömpölygött, lakóházakat is veszélyeztetett.
  • Szécsényfelfalu az elárasztott utak miatt közúton megközelíthetetlen.
  • Ecsegen nyolc embernek el kellett hagynia az otthonát, őket ideiglenesen a település könyvtárában szállásolta el a helyi önkormányzat.

A szóvivő tájékoztatása szerint a vármegye hivatásos és önkéntestűzoltó-egységei több településen homokzsákokat helyeztek ki, elárasztott pincékből szivattyúzták ki a vizet és úttestre dőlt fákat távolítottak el.

A vármegye tűzoltói jelenleg is számos helyszínen dolgoznak a káresetek elhárításán.

Az egész országot elöntötte a víz

Az özönvízszerű esőzések országszerte egyre súlyosabb következménnyel járnak. Mint írtuk, Heves vármegyében szerdán egy kilenctagú családnak kellett elhagynia az otthonát, csütörtökön pedig ketten haltak meg a villámárvizek miatt. Az időjárás a közlekedésben is fennakadásokat okozott.

A rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék pénteken is sok munkát ad a tűzoltóknak: pincéket, garázsokat öntött el a hirtelen lezúduló eső.

Gyöngyöstarjánban csütörtökön két halálos áldozata is volt a heves esőzések során kialakult villámárvíznek.  • Tippek
  • Biztosítás