Kutyáját akarta megmenteni a nő, aki meghalt a gyöngyöstarjáni villámárvízben

2023.06.11. 15:34
Csütörtökön meghalt két ember Gyöngyöstarjánban, miután elragadta őket a villámárvíz. A helyiek beszámolója alapján kiderült, az egyik áldozat egy negyven év körüli nő volt, aki szeretett vizsláját akarta megmenteni az áradástól. A kutya megmenekült, a nő életét viszont nem tudták megmenteni.

Mint megírtuk, meghalt két ember Gyöngyöstarjánban csütörtök délután a heves esőzések nyomán kialakult villámárvíz miatt. A katasztrófavédelem munkatársai az egyiküket egy patakmederből, másikukat egy pincerendszerből húzták ki. A mentősök hiába próbálták újraéleszteni őket, nem tudták megmenteni az életüket.

A Tények riportjából kiderült, 

az egyik áldozat egy 44 éves nő, akit azért ragadott el a villámárvíz, mert megpróbálta megmenteni kutyája életét.

A helyiek elmondása szerint a nő mindenhova magával vitte vizsláját, rajongásig szerette az állatot. A kutya végül megmenekült, a családanya viszont meghalt.

A gyöngyöstarjániak elmondása szerint az árvíz másik halálos áldozata egy 50 év körüli férfi volt, aki szintén családos ember volt.

Hatalmas pusztítást okozott az időjárás

Az áradás sok településen okozott gondot Nógrád vármegyében, rengeteg család otthona vált lakhatatlanná, sokaknak szinte semmijük sem maradt.

Ecsegen például nyolc embernek el kellett hagynia az otthonát az árvíz miatt, Szécsényfelfalu pedig közúton megközelíthetetlenné vált. Nagybárkányban a heves esőzés miatt a patak kilépett a medréből, az árvíz a helyi általános iskola épületét is elöntötte.

A szóvivő tájékoztatása szerint a vármegye hivatásos és önkéntestűzoltó-egységei több településen homokzsákokat helyeztek ki, elárasztott pincékből szivattyúzták ki a vizet, és úttestre dőlt fákat távolítottak el.

Az özönvízszerű esőzések országszerte egyre súlyosabb következménnyel járnak. Mint írtuk, Heves vármegyében szerdán egy kilenctagú családnak kellett elhagynia az otthonát, csütörtökön pedig ketten haltak meg a villámárvizek miatt. Az időjárás a közlekedésben is fennakadásokat okozott.