Az agrárminiszter újabb, mintegy hárommilliárd forint támogatást jelentett be

2023.06.11. 11:09
A Vidékfejlesztési Program részeként megjelent „Méh állatjóléti támogatás” elnevezésű pályázat újabb, csaknem kétezer méhésznek nyújt segítséget mintegy 2,7 milliárd forint értékben – közölte Nagy István agrárminiszter.

Az Agrárminisztérium (AM) által az MTI-hez eljuttatott közleményében a tárcavezető emlékeztetett, hogy a méhek jólétét előtérbe helyező méhészeti tevékenység támogatásáért az AM tavaly június 3-án hirdette meg felhívását.

A pályázat kötelezettségvállalási időszaka 2022. július 1-től 2024. december 31-ig tart. A kiírás a méhcsaládok ökoszisztéma-szolgáltató képességének fejlesztését, a méh-egészségügyi problémák megelőzését célozza azáltal, hogy a méz visszahagyására vonatkozó kötelezettség betartásával támogatást nyújt a méhek higiéniai és állatvédelmi feltételeinek biztosításához.

A pályázati feltételek betartása esetén méhcsaládonként és évente 15 eurónak megfelelő forint a támogatás mértéke.

A pályázat mostani nyerteseivel már mintegy 3300 kérelmet támogatnak csaknem 4,5 milliárd forinttal és folyamatosan zajlik a még hátralévő kérelmek feldolgozása – zárta sorait az agrárminiszter.