Kiderült, miért halhatott meg Ferihegyen a 11 éves kislány

2023.06.12. 11:06
Annak ellenére is meghalt egy 11 éves georgiai kislány, hogy a Turkish Airlines járata kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen. Negyven percen át próbálták újraéleszteni, sikertelenül. A kislány születése óta beteg, mozgásképtelen volt.

Mint ismert, egy 11 éves gyermek eszméletvesztése miatt Budapesten szakította meg útját vasárnap délelőtt a Turkish Airlines Isztambulból New Yorkba tartó járata. A gyermekhez a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő egészségügyi szolgálat, az Airport Medical Service (AMS) munkatársait riasztották.

Az RTL Híradója úgy értesült, egy New Yorkban élő georgiai lány halt meg, aki a szüleivel utazott volna haza. A csatorna úgy értesült, hogy

a kislány születése óta beteg, mozgásképtelen volt.

A beszállásnál még minden rendben volt vele, de a felszállás után fokozatosan oxigénhiányos állapotba került, majd elvesztette az eszméletét.

A gép személyzete 40 percen át próbálta újraéleszteni a fedélzeten utazó orvos segítségével, ami a kényszerleszállás után, Budapesten is folytatódott, de nem jártak sikerrel. A gép nem sokkal egy óra után folytatta útját eredeti célállomása felé.