Rendhagyó kormányülést hívott össze Orbán Viktor

2023.06.13. 14:52

Rendhagyó módon ezúttal nem szerdán, hanem kedden ült össze a kormány, hogy megvitassák a legfontosabb kérdéseket. Erről számolt be Orbán Viktor miniszterelnök és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is közösségi oldalán.

Mindketten hangsúlyozták, hogy a béke a legfontosabb, valamint, hogy biztonságban szeretnék tudni az ország lakosságát.

Kormányülés. Kivételesen kedden. Első a béke!

– írta a kormányfő Facebook-oldalán.

„A magyarok békében és biztonságban szeretnének élni a jövőben is, ezért dolgozunk a kormányülésen is” – olvasható Szalay-Bobrovniczky Kristóf bejegyzésében.

Orbán Viktor a hónap elején volt legutóbb a Kossuth rádió vendége, ahol többek között a családok védelméről, a 2024-es költségvetésről, az inflációról, Karácsony Gergely kijelentéséről, a török elnökválasztásról és az ukrajnai háborúról beszélt.

Utóbbiról elmondta, a jelenlegi körülmények között  „vérfürdő ellentámadást indítani Ukrajnának”, amit nem fogadtak kitörő örömmel Kijevben.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója szerint a magyar kormányfő abszurd álláspontja sérti az EU értékeit és a nemzetközi jogot. Szerinte ha a magyar miniszterelnök valóban aggódik az emberi életek miatt, akkor hívja fel „barátját, Vlagyimir Putyint”, hogy vonja ki csapatait Ukrajnából.